جمعی از معلمان، شنبه (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) با رهبر معظم انقلاب دیدار می‌کنند نتانیاهو از ترس بازداشت، سفرش به واتیکان را لغو کرد شهادت ۱۱۵ فلسطینی در حملات رژیم صهیونیستی (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) ایران به معاهده «منابع ژنتیک و دانش سنتی» پیوست انصارالله یمن: از تهدیدهای رژیم صهیونیستی و آمریکا هیچ هراسی نداریم چین: به حق ایران برای استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای احترام می‌گذاریم قالیباف: زمینه تقویت عملی روابط اقتصادی و فرهنگی بین کشورهای اسلامی فراهم شده است پیام تسلیت دبیر شورای اطلاع رسانی دولت برای درگذشت یک عکاس خبری و یک روزنامه‌نگار سیاسی دادگاهی در دانمارک ۲ فرد را به جرم هتک حرمت قرآن کریم جریمه کرد خروج طالبان از لیست سیاه و جهش همکاری‌های روسیه و افغانستان عراقچی: هیچ سناریویی برای چشم‌پوشی از غنی‌سازی وجود ندارد سفر قریب‌الوقوع وزیر خارجه عراق و رئیس اقلیم کردستان عراق به تهران ادعای ترامپ: با ایران به توافق می‌رسیم؛ با تجارت با تهران مشکلی ندارم آیین گرامیداشت فردوسی در دانشگاه اقتصاد و روابط بین‌الملل پکن برگزار شد کتاب خاطرات رهبر انقلاب از زندگی پدرشان منتشر می‌شود ترامپ: ممکن است با پوتین تماس بگیرم؛ ما باید دیدار کنیم افزایش شهدای غزه به ۵۳ هزار و ۱۱۹ شهید (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) روایت غریب‌آبادی از نشست ایران و ۳ کشور اروپایی در استانبول وزیر بهداشت به سوئیس سفر می‌کند ایران و اوکراین، محور دیدار روبیو با مشاوران امنیت ملی تروئیکای اروپا در استانبول وزیر خارجه تاجیکستان وارد تهران شد قالیباف در مرکز فرهنگی اسلامی اندونزی حضور یافت آیت‌الله علم‌الهدی: شهید رئیسی مدیری کم‌نظیر در مردمی بودن | شهید جمهور سرمایه اجتماعی نظام را افزایش داد ترامپ: مسئله برنامه هسته‌ای ایران را به هر شکل حل می‌کنیم عبداللطیف رشید: روابط عراق و ایران قوی، مستحکم و تاریخی است حزب‌الله: تحریم‌های آمریکا بی‌اثر است | سلاح‌ خود را بدون تضمین تحویل نخواهیم داد ترامپ: با عربستان، قطر و امارات «دوستی بزرگی» داریم پایان مذاکرات سه جانبه ترکیه، آمریکا و اوکراین (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

دوحه؛ میانجیگر احیای توافق هسته ای؟

  • کد خبر: ۱۰۸۳۶۹
  • ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۴:۴۶
دوحه؛ میانجیگر احیای توافق هسته ای؟
نگاهی به پشت پرده سفر امیر قطر به ایران، اروپا و آمریکا.

به گزارش شهرآرانیوز؛ شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر، امروز به تهران سفر می‌کند و ضمن دیدار با همتای ایرانی خود با تعدادی دیگر از مقامات عالی رتبه کشورمان دیدار و رایزنی خواهد کرد.

طبق اعلام مقامات ایران و قطر، پیگیری و تلاش برای اجرای ۱۴ سند همکاری امضا شده بین مقامات دو کشور در سفر ابراهیم رئیسی به قطر در اوایل اسفند ۱۴۰۰ در زمینه‌های هواپیمایی، تجاری، کشتی رانی، رادیو و تلویزیون، سیاست خارجی (لغو روادید)، برق، استاندارد و فرهنگی و آموزشی از جمله مهم‌ترین اهداف سفر امیر قطر به ایران در حوزه روابط دو جانبه است.

دیگر اهداف این سفر

برخی کارشناسان عرصه بین الملل نیز معتقد ند از آنجاکه طی هفته‌های اخیر، روند مذاکرات بین ایران و کشور‌های ۴+۱ در وین با مشکلاتی مواجه شده است، امیر قطر که رابطه نزدیکی با دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا دارد، سعی خواهد کرد این فضا را بشکند و خروجی قابل قبولی از مذاکرات وین به دست آورد.

میزبانی قطر از جام جهانی فوتبال در سال ۲۰۲۲، میزبانی از گروه‌های مقاومت فلسطینی، حضور دفتر سیاسی طالبان در قطر و انجام مذاکرات بین آمریکا و طالبان در دوحه، تلاش برای تبادل پیام بین ایران و آمریکا، نقش آفرینی برای آزاد کردن بخشی از پول‌های بلوکه شده ایران با توجه به سفر چندی پیش یک هیئت قطری به ایران در این راستا، تلاش برای کاهش تنش در منطقه و... همه نشان می‌دهد که این کشور به دنبال نقش آفرینی جدی در عرصه سیاست خارجی منطقه‌ای و بین المللی است و تلاش دارد که از فرصت‌های پیش رو در این زمینه در راستای تأمین منافع خود حداکثر بهره برداری را کند.

کمک به رفع موانع مذاکرات وین

هادی محمدی، کارشناس مسائل غرب آسیا، در گفتگو با «ایرنا»، با اشاره به سفر امیر قطر به تهران، گفت: قطر در سال‌های گذشته بسیار تمایل داشته است که فراتر از یک دولت و واحد سیاسی در عرصه‌های منطقه‌ای و بین المللی نقش آفرینی کند. معمولا این نقش آفرینی‌ها به دلایل مختلفی شکل می‌گیرد. مهم‌ترین دلیل این است که نمی‌خواهد زیر چتر برادر بزرگ‌تر سعودی در سطح منطقه باشد؛ به همین دلیل به قدرت‌های بزرگ منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای از جمله ایران روی آورده است.

وی در ادامه افزود: دولت قطر سعی کرده است از همین روابط خوب با ایران استفاه کند و نقش پذیری‌ای را که از سوی قدرت‌های جهانی داشته است، در تعامل با ایران هم به اجرا بگذارد. به همین دلیل با این پروسه، قطر یکی از پیام رسان‌های انگلیس و آمریکا به ایران بوده و بسیار علاقه‌مند است که در استراتژی‌های آمریکایی درقبال ایران به عنوان میانجیگر معتدلی نقش آفرینی کند.

وی افزود: مقامات مختلف قطر همواره سعی می‌کنند ضمن اینکه موضوعات دوجانبه و مناسبات با ایران را فعال نگه می‌دارند، در خصوص مسائل افغانستان و موضوعات منطقه‌ای نیز گام‌های مثبتی بردارند و در همین راستا همواره پیشنهاد‌هایی را برای ارتباط ایران و ایالات متحده مطرح می‌کنند.

محمدی تصریح کرد: سفر امیر قطر بلافاصله بعد از تهران، به لندن و واشینگتن خواهد بود و بسیار واضح است که در یک مثلث مشخص برای این است که بن بست ایالات متحده در موضوع مذاکرات وین به نتایج مشخصی برسد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->